Video boodschap Carlos Sastre

Carlos Sastre, de Spaanse Tourwinnaar van 2008 heeft als eerste coryfee steun toegezegd aan Ven2-4Cancer. Sastre, die rijdt voor de Cervélo-ploeg, is ook dit jaar een van de grote kanshebbers voor de eindoverwinning in de Tour. Ondanks zijn drukke agenda wil hij graag een bijdrage leveren aan ons bijzondere wieler-evenement, waarbij de opbrengst geheel naar kankeronderzoek gaat.

Om zijn steun te onderstrepen heeft Carlos een video boodschap ingesproken.

De wereld leerde de sympathieke Spanjaard Carlos Sastre pas kennen bij zijn overwinning op de Alpe d’Huez in de tour van 2008. Hier haalde hij namens de CSC-ploeg flink uit tegen geletruidrager Evans en bleek de troefkaart van de ploeg in plaats van de gebroeders Schleck. Sastre legde met zijn overwinning op de Alpe ook de basis voor zijn tourzege.

Maar Sastre is al prof sinds 1998 bij ONCE. Dat hij een goede klimmer was, bleek tijdens de Ronde van Spanje van 2000, waarin hij niet alleen achtste werd, maar ook het bergklassement won. Bij CSC bevestigde Sastre een goed ronderenner te zijn, zo haalde hij meerdere top-tien klasseringen in de Ronde van Frankrijk en won hij hier in 2003 een zware Pyreneeën-rit.
De Vuelta van 2007 werd ook een succes voor de geboren klimmer. Hij moest alleen Menchov voor zich dulden en werd voor het eerst tweede in een grote ronde. Het jaar erop won hij de Tour.

De Tour gaf niet alleen Sastre zijn grote roem, dat geldt ook voor de Mont Ventoux. De berg waar grote kampioenen als Jan Janssen, Eddy Merckx en Marco Pantani al triomfen vierden, is dit jaar opnieuw het decor van een heroïsche strijd. Dit jaar zal ook Sastre zich in de illustere rij van overwinnaars kunnen voegen. Op 25 juli vindt de etappe over de Ventoux plaats. Op 9 september wil Sastre opnieuw de berg beklimmen, als dit in zijn schema past, zo heeft hij beloofd, maar dan samen met vele Belgische amateurrenners en voor het goede doel: Ven2-4Cancer. Sastre draagt deze actie een warm hart toe en probeert er dus ook bij aanwezig te zijn. Deze actie, de Belgische evenknie van de succesvolle Nederlandse actie Alpe d’HuZes, beiden onderdeel van internationale organisatie Inspire2Live.

Sastre is niet alleen een fantastische renner, maar toont zich ook al jaren een zeer betrokken mens. In Spanje is hij voorzitter van Sid-Can, een organisatie die zowel aids als kanker wil bestrijden. In België is hij het boegbeeld van het Kinderkankerfonds waarvoor hij zelf ook jaarlijks duizenden euro’s stort. En ook zijn fanclub geeft de lidgelden aan het goede doel.

We zijn ongelofelijk trots dat deze man met gouden trui en hart Ven2-4Cancer steunt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s