Niels Hofstra

Het moet gezegd. Toen ik mij pas had opgegeven voor Ven24Cancer was ik mij niet bewust van een directe drijfveer voor mijn deelname. Natuurlijk wil je iets doen tegen 20.000 doden per dag. Natuurlijk is er hard geld nodig voor nader onderzoek. En natuurlijk wil ik mijn gezonde lichaam inzetten om daar aan bij te dragen. Natuurlijk.

Pas na mijn inschrijving, aanvang van de trainingen en sponsorwerving ben ik de werkelijke waarde gaan ontdekken van een bijdrage aan Ven24Cancer.

Want mensen met wie je werkt of sport. Altijd hebt gezien als collega of vriend, maar nooit gekend hebt als patiënt. Als je op een moment door hén wordt benaderd dat ze je willen steunen omdat ze zelf kanker hebben overwonnen, welk geluk ze hebben gehad, welke onzekerheid ze hebben gekend of hoe de ziekte hun leven heeft veranderd. Dan ervaar je hoezeer het normaal is om ja te zeggen tegen Ven24Cancer, en twijfel je geen moment meer of je een volgende kans om bij te dragen aan de bestrijding van kanker zult benutten. Natuurlijk.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s