Lucas Melchior

Zomaar een week geleden uit het leven gegrepen. Ik ging even lunchen met een collega, die een opdracht uitvoert bij een grote klant van het bedrijf waar ik werk. We wilden ook even met zijn interne manager praten. Maar bij diens kamer aangekomen stond de manager met jas aan en tas in de hand klaar om weg te gaan.

“Sorry jongens, maar ik moet weg. We hebben een erg verdrietige begrafenis vanmiddag. We moeten helaas afscheidt nemen van onze zeer gewaardeerde collega Simone. Het begon met borst kanker en nu is ze er niet meer. Ze was pas 47 jaar.” 

Iedereen weet dat het bovenstaande helaas geen uitzondering is.

Er is nog zeer veel onderzoek nodig om een situatie te realiseren, waarvan we kunnen zeggen dat we de ziekte zodanig kunnen beheersen, dat mensen er niet meer aan hoeven te overlijden. Met hele kleine stapjes komen we dichter bij dat doel. Maar er is nog heel veel geld nodig.

Vanuit Nederland is “Alpe d’HuZes” inmiddels een groot succes. Alpe d’HuZes en Ven2-4cancer (Ventoux for Cancer) vallen onder dezelfde Nederlandse moeder organisatie Inspire2live, die sport evenementen organiseert in de mondiale strijd tegen kanker.

Als schaatsvereniging De Poelster uit Amstelveen ondersteunen wij Inspire2live om de doelstelling internationaal te helpen uitbreiden en in dit geval in België voor de evenknie van het Nederlandse KWF, namelijk de Vlaamse Liga tegen Kanker.

Wij hebben ons als deelnemers allemaal verplicht om te proberen € 500 per persoon aan sponsor bijdragen op te halen voor kanker bestrijding.

Wij gaan als tegen prestatie proberen 4 keer op één dag de Mont Ventoux met de racefiets te beklimmen. Dat is in totaal een 168 km fietsen, waarvan een 84 km bergop met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,5%. Dat is compleet gekkenwerk, zullen een hoop mensen denken.  Het is ook heel erg zwaar. Maar wij kunnen ‘de bezemwagen’ opzoeken, mocht onze poging mislukken. Het vangnet van een bezemwagen voor kankerpatiënten is er niet. Voor hen is opgeven geen optie!    

Inspire2live heeft een anti-strijkstok beleid en 100% van de sponsor bijdragen komen ten goede aan kanker bestrijding.

Stort U sponsor bijdrage aan ons team en mij op rekening 1851745 t.n.v. Penningmeester ASV De Poelster Amstelveen o.v.v. Ven24cancer. Elk bedrag is welkom.      

  

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s