Jeroen van Lierop

Op 10 september 2010 gaan we weer grenzen verleggen. Vorig jaar was ik erbij als organisator, dit jaar voor het eerst als deelnemer.

Sinds januari heb ik een fiets en ben ik aan het trainen. In april heb ik 1 keer de Mont Ventoux beklommen tijdens een training. Wat heb ik toen ontzag gekregen voor die berg! Ik weet nog precies wat ik dacht toen ik boven was: Wow, ik ben er. En hoe kan iemand dit in hemelsnaam meerdere keren op 1 dag doen…

Vooral het bos was verschrikkelijk. Iedere 5 meter wilde ik afstappen. Maar iedere keer keek ik weer naar de tekst op mijn polsbandje: “opgeven is geen optie”. En dan dacht ik aan Herman Houweling, die vorig jaar september bij ons was en doodziek twee keer die berg op reed. En dus fietste ik door. Totdat ik boven was.

Herman is voor mij de verpersoonlijking van waar Ven2-4Cancer over gaat. In de 5 dagen dat we samen waren heeft hij een onuitwisbare indruk op mij gemaakt. De ongecompliceerde wijze waarop hij mijn kinderen van 4 en 6 kon uitleggen dat hij ziek was en dood zou gaan was zeer indrukwekkend. De levensvreugde die hij uitstraalde zeer inspirerend. Herman heeft mij doen beseffen wat belangrijk is in dit leven. Helaas is Herman in januari van dit jaar overleden. Maar hij zal in september weer bij ons zijn!

Deze week kreeg ik plotseling het bericht dat Geert zijn strijd tegen lymfeklierkanker aan het verliezen is. Ik ken Geert van 10 jaar geleden toen we samenwerkten bij KPN. We hebben altijd contact gehouden en af en toe spreken we af om bij te praten en zitten we uren te bomen over van alles en nog wat. De laatste afspraak was al weer even geleden en ik wist nog niet eens dat hij ziek was. Het bleek een ongelijke strijd en nu bereiden hij en zijn dierbaren zich voor op het afscheid.

En dus ga ik op 10 september die berg op. Minimaal 2 keer en hopelijk zelfs 3. Als eerbetoon aan Herman, Geert en al die andere mensen die strijden of hebben gestreden tegen kanker. En die het maximale uit het leven te halen, ook als de omstandigheden waarmee ze het moeten doen belabberd zijn.

Het wordt gegarandeerd enorm afzien. Maar ook weer heel erg mooi, ontroerend en inspirerend. En we gaan een prachtig bedrag bij elkaar fietsen voor “Kom op tegen Kanker”. Geld dat keihard nodig is om

STEUN ONS!

Wil je mij (moreel) en de strijd tegen kanker (financieel) steunen. Sponsor mij dan door je bijdrage te storten op:

Rekening 430-0284441-28
Vlaamse Liga tegen Kanker, Brussel
Onder vermelding van “code 110-203-183 Jeroen van Lierop”

IBAN: BE37 4300 2844 4128
BIC: KREDBEBB
(kies ‘kosten delen (SHA)’ voor een kosteloze transactie)

Voor de Nederlanders: vind je een international betaling te ingewikkeld? Je mag het bedrag ook overmaken op ING (Postbank) rekening 59.39.119 t.n.v. J.J. van Lierop onder vermelding van “Ven2-4Cancer” en ik zorg dat het geld bij de Vlaamse Liga tegen Kanker komt.

Alvast bedankt!

Jeroen

Advertenties

2 Reacties

  1. Hoi Jeroen,

    Wat een lijst met deelnemers zijn er dit jaar, geweldig! Die Belgen kunnen wel wat, zo’n 200 meer dan vorig jaar. Ik wil jullie allemaal een hele mooie week wensen, net als vorig jaar en vooral ‘Sterkte’ met de beklimmingen. Ik had er weer graag bij geweest maar dat gaat niet lukken. Wil jij iedereen mijn wensen overbrengen (dat is wel aan jou toevertrouwd). In gedachte ben ik bij jullie om een beetje wind in de rug te blazen. Heel veel sterkte en plezier!

    Groet,

    Olga X

  2. SUCCES!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s