Jan-Peter van Bodegraven

Pijn en strijd om uiteindelijk de top te halen. 

Toen ik vanochtend op mijn fiets over vlakke wegen heen reed, dacht ik aan wat komen gaat. De Mont Ventoux! Een stijgingspercentage wat ik niet ken en pijn in spieren waarvan ik op dit moment het bestaan nog niet weet. Je kunt er documentaires over bekijken, in boeken over de klim lezen en teamgenoten hebben verhalen over de klim van vorig jaar verteld. Maar niets kan je echt voorbereiden. 

Terwijl ik door een bocht rijd en de wind  vol tegen krijg schakel ik terug. Om even lucht te krijgen.  Maar kan dat tijdens de beklimming van de gevreesde berg ook? 

Ik denk dat niemand, die niet zelf ziek is geweest, zich een voorstelling kan maken van datgene wat kanker met je doet. Ik heb de verhalen gehoord, boeken gelezen en toch kan ik mij geen voorstelling maken van de pijn en de emoties die bij het echt ziek zijn komen kijken.

Als kanker toeslaat is er geen tijd of ruimte om terug te schakelen, rustig aan te doen. Op zo´n moment zul  je vol de strijd aan moeten gaan. 

Ik  ga op 10 september de voor mij nu nog onbekende strijd aan. Tegen de Mont Ventoux en tegen kanker. Om geld in te zamelen en met die bijdrage mensen te steunen die dat nodig hebben. 

Jan-Peter van Bodegraven

Advertenties

9 Reacties

 1. Goed bezig kerel en mooie tekst. Binnenkort een keer trainen rondom Parijs? Gr. Simon

 2. Goed verhaal – we zullen er zijn om je aan te moedigen! Wij zijn nu al trots op je.
  Je Moeder

 3. Het geld is overgemaakt! Op naar de top. X Joske

 4. Dom of dapper? Een beetje van het eerste maar vooral veel van het laatste. Goede actie! Ben blij dat ik niet hoef te fietsen en alleen financieel kan bijdragen.
  Succes met trainen!

  X Jolie

 5. Super!!
  Het gaat je lukken…
  X

 6. Geweldig. Ik zou je graag komen aanmoedigen, maar ik weet dat mam er staat en ook voor mij zal roepen. Succes!!! You can do it!!!!

 7. Ha, die Jan-Peter,je geld is overgemaakt en ik wens je héééél veel succes. Zet hem op.

 8. hardstikke goed J.P. van je om mee te doen, er kan niet genoeg aandacht en geld gevraagd worden voor de strijd tegen kanker. Veel succes, de sponsoring is verzorgd.

 9. Goede actie J.P.! Heb m’n financiële duwtje in de rug net overgemaakt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s