Geert-Jan Koning

Mont Ventoux in plaats van collectebus

Ik ben gezond en heb in mijn directe familie gelukkig geen mensen die lijden aan kanker of er aan overleden zijn. Daar mag ik mij gelukkig mee prijzen en ben ik dankbaar voor!

Eind vorig jaar stelde ik aan een aantal vrienden voor om met onze gezamenlijke passie in 2010 ‘iets moois’ te gaan doen. Dat ‘iets moois’ werd met vijf man deelnemen aan Ven2-4Cancer onder de naam High 5. Een initiatief dat bij mij waarschijnlijk al even broedde, mede door het verhaal van Herman Houweling en zijn actie BIG Challenge en doordat eind vorig jaar en begin dit jaar twee collega’s van mij overleden aan kanker. Niet alleen die concrete ziektegevallen, maar ook de angst die kanker met zich meebrengt speelt een rol. Kijk maar eens naar de heftige reacties wanneer iemand een ‘vreemde bult’ ontdekt. Het zal toch niet….. Verlammend, totdat blijkt dat er niets aan de hand is.

Maar waarom dan die helse Mont Ventoux opfietsen, ik kan toch met veel meer gemak geld in de collectebus stoppen? Doe ik het dan niet gewoon voor mezelf? Het antwoord is eenvoudig. Ik hoop en verwacht dat de fysieke inspanning die ik met mijn teammaatjes wil leveren anderen ertoe aanzet geld te doneren aan de kankerbestrijding, daar waar zij het anders niet of in mindere mate gedaan zouden hebben. Het fietsen doe ik dan voor mezelf én voor de vele onbekende zieken.

Geert-Jan Koning

Advertenties

6 Reacties

 1. Diepe buiging voor jullie. Erg mooi initiatief
  Succes! xx

 2. Petje af broer! Mooi geschreven.
  Succes straks iig

 3. Hoi Geert-Jan,
  Super dat jullie deze actie steunen. Ik kom net terug van de Alpe d’HuZes. Heb ‘m 5 keer beklommen. Met dat beetje training was het enorm afzien. Maar het smaakt naar meer. Ik ga eens kijken of ik ook naar de Ventoux kan. zal planningstechnisch wel lastig worden, maar ik ga het proberen.
  Succes!
  Mvg
  Mathee

 4. Fantastisch. Nog een berg voor dat goede doel. En dan te weten dat er nog heel veel bergen zijn. Blijven klimmen totdat we die enge ziekte onder de knie hebben! Go, go, go!

 5. Geweldig initiatief, Geert-Jan!
  Dus fietsen is goed voor jou en nu ook voor anderen, prima idee. Gezien je passie en je vele trainingsuren zie ik je die berg wel minimaal 4x oprijden. In mijn hart ga ik met je mee…..
  groeten
  Peter

 6. Echt super! Al die uren trainen, trainen en nog eens trainen. Ben erg trots op je!

  Watch out Mount Ventoux, here comes High 5!!!

  Liefs, Kyra

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s