Fred Pellenaars

Op 23 augustus hebben teammaat Patrick en ik het belangrijkste doel gehaald, de 2000 euro grens is doorbroken. Dankzij alle helden (bedankt allemaal!) die de afgelopen maanden een bijdrage hebben gestort is het nu aan Patrick en mij om stap twee te zetten: het 4 x beklimmen van de Ventoux op 10 september.

De afgelopen maanden hebben we ons beiden voorbereid, met ritten in de Zwitserse en oostenrijkse bergen, toertochten en trainingen. We zijn er klaar voor, laat maar komen die Berg (inderdaad, met hoofdletters want een berg moet je vrezen om er goed op te komen).

Maar het zijn niet alleen vrolijke tijden geweest. Onze teamchauffeur, mijn fietsmaat, vriend en vader, Pierre, kreeg twee weken geleden te horen dat er een kwaadaardig gezwel in zijn darmen zit en dat een zware operatie en bestraling onvermijdelijk is. De tweede keer dat hij een dergelijk bericht kreeg in de afgelopen 1,5 jaar. Het nieuws sloeg (weer) in als een bom.
Het maakte me bang, kwaad maar ook vastberaden. Vastberaden om voor hem die berg vier keer op te gaan. Ook al kan hij er zelf op dat moment in Frankrijk niet bij zijn als supporter.
Zoals Patrick al zei tijdens de Geants des Ardennes dit weekend, al duurt het 15 uur, die vierde keer gaat er komen. Met op onze bagagedrager ook alle andere vrienden, familie, (ex)- collega’s (Mar!) en tweeples die vroeger, of juist op dit moment, strijden tegen deze sluipmoordenaar.

Opgeven is geen optie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s