Dirk Metselaar

Waarom?! Dat is wat mensen zich in eerste instantie afvragen. 4 keer, de fameuze “kale berg” Mont Ventoux opfietsen dat doe je toch niet voor je lol? Velen die het gedaan hebben zullen het beamen: Je doet het niet voor je lol! Nou ja, misschien een beetje. Maar je doet het uiteindelijk voor diegene die inmiddels aan kanker zijn overleden maar nog véél meer voor die kankerpatiënten welke nog hoop hebben zoals mijn vrouw, die erfelijk is belast. Maar ook mijn moeder, zussen, familie en nog veel meer dierbaren en vrienden waarvan ik hoop dat ze nooit deze klote ziekte krijgen.

Toen we tijdens een wandelvakantie in april 2007 een knobbeltje ontdekte in Susan haar borst was dat het begin van een hoop ellende, verdriet en onbegrip. De bestralingen, de chemokuren en de operaties zijn een aanslag op je lichaam en geest. Ook kregen we nog eens te horen dat ze erfelijk belast is met het BRCA1 gen. In november 2007 kreeg een lieve tante van ons te horen dat ze kanker in haar blaas had. En in april 2008 overleed de oudste zus van Susan, die al was behandeld voor borstkanker en keelkanker. De beker was nog niet leeg, want in augustus 2008 kreeg Susans oudste broer te horen dat hij darmkanker met uitzaaiingen naar de lever had. Onlangs heeft een vriend van ons te horen gekregen dat hij slokdarmkanker heeft. Van dichtbij een hoop ellende dus. Maar gelukkig is Susan niet voor een kleintje te pakken (ook al is ze maar 1,60) het is een vechtertje met een positieve instelling. En door deze gezonde vechtlust maar ook door de lieve verpleegsters en de aardige dokters is ze weer op de goede weg om weer een “normaal” leven te gaan lijden.

Je kunt wel zeggen dat we de afgelopen jaren in de hoek zaten waar de klappen vallen. Maar ja, kanker kijkt nu eenmaal niet zo nou. Tijdens mijn trainingen realiseer ik me dit zo vaak en nog vaker denk ik dat je jezelf gelukkig mag prijzen wanneer je deze rot ziekte niet hebt, maar dat het ook zo ineens anders kan zijn….! En dan wil je de beste hulp, de beste medicijnen, de beste artsen en de beste behandelingen, en dat kanker een gewone geneesbare ziekte zou moeten zijn.

Zolang dit nog niet zo is, is er geld nodig, heel veel geld voor onderzoek en goede medicijnen. Daarom doe ik mee aan Ven2-4Cancer2010.

     “Een nederlaag is vaak een tijdelijke toestand. Pas door op te geven wordt hij permanent”

  • Steun onze Aktie!

Stort uw donatie op:
Rekening 430-0284441-28
Vlaamse Liga tegen Kanker, Brussel
o.v.v. code 110-203-183 Dirk Metselaar
IBAN: BE37 4300 2844 4128
BIC: KREDBEBB

Advertenties

Eén reactie

  1. Hi Dirk,

    Eerst de Alpe 6x en nu de Mont Ventoux 4x. Wij vinden je met recht een KANJER! We hopen dat je nu zonder blessure naar boven kunt fietsen en dat Susan je kan aanmoedigen. Dirk doe je best, in gedachten zijn wij op 10 september bij je.
    Liefs Koos & Jolanda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s