Debbie Leistra

Het kan verkeren…

Eén hele dag, kende ik mijn nieuwbakken lief, voordat ik werd geïntroduceerd in de wereld van het fietsen. En dat was geen zachtzinnige introductie. De dag na onze eerste ontmoeting, zou mijn liefste bij mij komen eten. Spannend! Hij zou eerst nog even gaan fietsen met een vriend. Ik ruimde het huis op, kookte me suf, kaarsjes waren aan en had me elegant opgedirkt. De deurbel ging en als een diva deed ik de deur open. En daar stond ie.. Als een soort marsmannetje. Met een futuristisch helmpje, in een extreem strak elastisch pakje en heel, heel erg bezweet.. Van herkenning was geen sprake.. Mijn hemel, mijn nieuwe verkering was getransformeerd tot Lance Armstrong!

Als niet sportieveling luisterde ik met afschuw naar de enthousiaste verhalen over de Giro, derailleurs (moest eerst even uitgelegd worden), fiets-merken, versnellingen en al van dat meer. Ik vroeg me terloops af of deze hobby een scheidings-grond zou kunnen zijn…

Maar ja, de liefde, de liefde.. Mijn Lance stelde op een avond voor te gaan fietsen.. En tja, wat doe je dan, als verliefde bakvis? Precies! Dan ga je met geveinsde interesse gewoon op een fiets zitten. En zo geschiedde.. Tot mijn grote verbazing, kon ik opeens best hard fietsen op zo’n fiets. En dat met mijn spieren die al 20 jaar in ruste waren!

Het fietsen deden we steeds vaker en zo gebeurde het dat ik de smaak van het fietsen te pakken kreeg, opeens namen van wielrenners ken, er 2 fietsen op m’n balkon staan en zowaar zo’n lelijk onflatteus fietsbroekje heb aangeschaft en er nog de straat mee op ga ook.. Maar bovenal, dat ik enthousiast raakte over het fietsen van de Mont Ventoux en de stichting erachter. Helaas ken ik al te veel mensen die de strijd tegen kanker verloren hebben. Met hen in gedachte, moet en zal ik die berg op gaan fietsen. Hoe dan ook!

Gezien mijn eerdere niet-bestaande fascinatie voor welke sport dan ook, zal ik nog heel wat kilometers moeten maken de komende weken. Gelukkig staat de liefde aan mijn zij…

Advertenties

Eén reactie

 1. Hey Debbie,
  Wat een leuk verhaal en wat een mooie motivatie!
  Jasper kan trots op je zijn! Overigens mag je dat zelf ook zijn hoor.

  Heel veel succes met de trainingen. Het gaat je lukken, dat weet ik zeker. Je tenue staat je trouwens fantastisch!

  Ik heb alle deelnemers maar gemaild en ze succes gewenst ;-).

  Liefs en groet aan Jasper,

  Geert

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s