Peter Overduin

peter overduinIk ben Peter Overduin. 50 jaar, 3 dochters en al 26 jaar getrouwd met mijn vrouw Karin. Werkzaam bij de Politie Zuid-Holland-Zuid en als dirigent van 5 koren. Al vroeg begonnen met hardlopen. Later is door een vriend fietsen een hobby geworden. Mede door een achillespeesblessure is het hardlopen totaal op de achtergrond verdwenen en staat fietsen nu bovenaan. Al jaren gaat de fiets mee op vakantie en doe ik mee aan bekende toertochten zoals de Amstel Gold Race. De vakantie wordt bijna altijd in Frankrijk doorgebracht en in de afgelopen jaren zijn we steeds meer de bekende bergen als uitdaging gaan zien. Rondom de l‘Alpe d’Huez hebben we alle bekende cols gefietst en dit jaar staat La Marmotte als uitdaging.

Ook de Mont Ventoux is voor mij een bekende berg. Vorig jaar van alle drie de kanten opgefietst. De eerste keer was een geweldige ervaring. Wat een berg! Voor mij en Karin is het ook een emotionele berg geworden. Waarom? Karin kreeg voor het eerst kanker toen zij 33 was. Precies 10 jaar later kwam het terug op een slechte plaats nl tussen long en borstvlies. Niet operabel en niet geneesbaar. Dat is nu 4 jaar geleden. Daarna volgde een chemokuur en op dit moment hormoontabletten en hormoonsluiten. Tot op dit moment gaat het naar omstandigheden goed. Karin is erg positief. Wij zijn hierdoor ook heel anders in het leven komen te staan. Alle plannen en later zijn niet meer aan de orde. Genieten van alle dingen die we nog samen kunnen is ons motto. Karin gaat vaak mee als ik aan het klimmen ben voor de verzorging. Ook zij geniet van het fietsen. Vaak ook door de omgeving. De eerste keer toen ik boven kwam heb ik tegen haar gezegd: voor jou! En ook nu nog als het erg zwaar wordt zeg ik van tevoren: voor jou! Jullie begrijpen dat ik helemaal enthousiast ben geworden toen ik de site van ven2-4cancer tegenkwam. Ook Karin was gelijk onder de indruk.

De motivatie om mee te doen is dus groot. We hebben een eigen rekening geopend en bij de 400 koorleden is het heel enthousiast ontvangen. De geldstroom is op gang gekomen en ik ben zeer benieuwd naar het uiteindelijke eindresultaat. We hebben wel ontdekt er heel veel mogelijkheden zijn.  Ik heb mij inmiddels ingeschreven en ben bezig om binnen te politie een team te vormen. We hebben er ontzettend veel zin in en we gaan ervoor!! Ook op mijn website staat inmiddels het evenement bovenaan. Kijk op www.peter-overduin.nl

Advertenties

2 Reacties

 1. Lieve schat,
  Wat was ik weer onnoemelijk trots op je afgelopen woensdag.
  Je hebt het toch maar weer gepresteerd; 2x de kale berg bedwingen op 1 dag.
  Fantastisch dat je zoveel binnengehaald hebt voor een stuk kwaliteit van leven voor je medemens.
  Het fietsen en alles er om heen die dag heeft mij zoveel energie gegeven
  We gaan er weer voor! Ik hoop dat we dit met elkaar volgend jaar weer mogen beleven.
  Heel veel liefs en een dikke kus van je meisie.

 2. Peter,

  ik neem mijn petje af voor je!!!
  We hebben woensdag veel aan je gedacht , maar ook aan Karin en bij deze neem ik ook voor haar mijn petje af! Ik heb een diepe bewondering voor de manier waarop jullie het leven leven!!
  Liefs, Heleen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s