Parcours 9-9-9

De beklimming van de Mont Ventoux door Ven2-4Cancer verloopt voor alle deelnemers als volgt:

  • 06:09 uur: start van alle individuele deelnemers en voltallige teams in Bédoin. De eerste beklimming vanuit Bédoin naar de top.
  • Deelnemers die meerdere beklimmingen doen dalen vervolgens af naar Malaucène en doen de tweede, derde en eventueel vierde klim via Malaucène;
  • De laatste beklimming dient uiterlijk 18:09 vanuit Malaucène te starten. Na 18:09 uur vertrekken er geen renners meer vanuit Malaucène.
  • De finish gaat om 20:09 uur dicht. Aankomsten na 20:09 worden niet meer geregistreerd.
  • De laatste afdaling gaat weer via Bédoin en dan terug naar de thuisbasis in Carpentras. De zon gaat rond 20:00 uur onder. Renners die in het donker afdalen (met verlichting!) doen dat in Colonne begeleid door een auto of Motard.

Waarom dit Parcours en niet 3 kanten of meerdere keren Bedoin?

Alle deelnemers kunnen zo rekenen op ondersteuning gedurende het hele evenement. Gedurende de eerste uren voorzien vrijwilligers op het traject tussen Bédoin en de top in veiligheid, medische begeleiding en water.

Later op de dag verplaatst de ondersteuning zich net als de deelnemers geleidelijk naar het traject tussen Malaucène en de top. Veiligheid en verzorging blijven zo de hele dag voor allen beschikbaar.

Dit parcours biedt de uitdaging van de twee zwaarste beklimmingen van de ‘kale berg’. Het is in deze eerste editie van Ven2-4Cancer niet verantwoord ook het traject via Sault in het parcours op te nemen. Dat zou een parcours met een lengte van 65 km betekenen met fietsers en ondersteuners op grote afstand van elkaar. Ter vergelijking: bij Alpe D’HuZes bieden 13 km parcours al voldoende uitdaging voor de ondersteuning!

Groot voordeel van dit parcours is dat de groep redelijk bij elkaar blijft en elkaar kan steunen, aanmoedigen en informeren. ’s Ochtends bij de eerste beklimming zijn allen op de 22 km tussen Bédoin en de top. En ’s middags, als het aantal renners afneemt tot hen die 3 of 4 beklimmingen maken, bevindt iedereen zich op de 22 km tussen Malaucène en de top.

We vertrouwen op jullie begrip voor de keuzes die nodig zijn om van Ven2-4Cancer een gezamenlijke en veilige uitdaging te maken waarbij onze bijdrage aan de strijd tegen kanker centraal staat.

Meer informatie over het beklimming van de Mont Ventoux

Kijk voor meer informatie over de berg, de klim, tips en alle andere informatie die je maar kunt bedenken op de zeer uitgebreide site over de Mont Ventoux  www.dekaleberg.be.

Hier vind je o.a. het persoonlijke verslag van een eerdere beklimming van Philippe Liephout, Ven2-4Cancer deelnemer en mede-organisator van het eerste uur.

En voor andere persoonlijke verslagen van beklimmingen van de Mont Ventoux kun je terecht op onderstaande websites:

Le TOUR de VINtoux (drievoudige beklimming van 9 Nederlanders voor het goede doel Right to Play).

Wielertoeristenclub ‘T Hoekske Tienen. (beklimming van de Kale berg in juni 2008 door deze wielerclub).

Advertenties