Deelnemersbijeenkomst 17-5-09 Oudenaarde

Op 17 mei 2009 vond in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde de eerste deelnemersbijeenkomst plaats.

Het was een bijzonder moment in een bijzondere omgeving. Aan de officiele “Ronde van Vlaanderen” ronde-tafel met daarop de handtekeningen van grote wielrenners zaten we met 12 van de ongeveer 30 deelnemers die zich inmiddels hebben ingeschreven. We bespraken we met elkaar het doel van onze actie: een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Begonnen als Nederlands initiatief was het spannend of de vonk zou overslaan op de Belgen. Dat dat begint te lukken blijkt uit onderstaand persoonlijk verslag van Philippe De Jaeger, die zich kort na deze bijeenkomst heeft ingeschreven als deelnemer:

17 Mei 2009. Het centrum van de Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde – een thuismatch voor mij want ik woon hier om de hoek. Niet zo voor de meeste van mijn tafelgenoten : zij hebben vanuit Den Haag en Amsterdam een paar uurtjes auto achter de rug. De muren rondom ons ademen fietscultuur : hier is Freddy Maertens conservator en kan je jezelf uren onderdompelen in Vlaamse wielerhistorie. Ik hang aan de lippen van Coen, die met een aanstekelijk enthousiasme over de doelstellingen en werking van Inspire2Live vertelt. Langzaam dringt het besef bij me door dat ik geraakt wordt door de bedoelingen van deze mensen. Ik ben in een vroeger leven 10 jaar lang hartstochtelijk actief geweest in een gehandicaptenvereniging, die lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen samen met valide kinderen vakanties bezorgde. Ik leerde er mijn vrouw kennen (ze beweert al 16 jaar dat ze bij de geestelijk validen behoorde). Samen hebben wij sindsdien geen echt vrijwilligerswerk gedaan – buiten de reguliere school-, dorps- en vriendendienstjes. Ik voel dezelfde kriebels als destijds : dit gaat over onbaatzuchtige inzet, respect voor mekaar, spirit, resultaat. De andere aanwezige deelnemers lijken al even bevlogen. Het komt er nu op aan om ook persoonlijk campagne te gaan voeren, om zowel inschrijvingen als sponsoring te ronselen. We hebben nog zo’n goeie 3 maanden. Vier keer de Ventoux op is niet niks. Maar boven zullen we geraken.

Philippe De Jaeger
Horebeke

Een mooie bijeenkomst dus, waarin we elkaar en elkaars verhaal om mee te doen aan dit initiatief beter hebben leren kennen. En een deel van de groep heeft na afloop nog een korte trainingstocht gemaakt door de prachtige omgeving.

We willen op 9 september met minimaal 50 deelnemers de Ventoux op te fietsen en een mooi bedrag bij elkaar fietsen voor “kom op tegen kanker”. We hebben nog veel te doen. Maar de hartstocht is er en het werkt als een virus: voor je het weet neemt het epidemische vormen aan.  Maar dan een epidemie die iets positiefs bijdraagt aan deze wereld.

De volgende bijeenkomst is op zaterdag 4 juli 2009 10 uur, wederom in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

Ven2-4Cancer 020_reduced

Ven2-4Cancer 021_reduced

Ven2-4Cancer 023_reduced

Ven2-4Cancer 022_reduced

Ven2-4Cancer 024_reduced

Ven2-4Cancer 025_reduced

Ven2-4Cancer 026_reduced Ven2-4Cancer 027_reduced

Ven2-4Cancer 028_reduced

Ven2-4Cancer 029_reduced

Advertenties