Deelnemersbijeenkomst 04-07-09 Oudenaarde

crvvOp 4 juli 2009 vond onze tweede deelnemersbijeenkomst plaats. Wederom bij het centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde, maar dit keer op het terras, vanwege het prachtige weer.

Van de ongeveer 50 deelnemers die zich inmiddels hebben ingeschreven waren er dit keer 18 aanwezig, waarvan een groot aantal nieuwe gezichten. En waar het de vorige keer nog spannend was of de vonk zou overslaan op de Belgen kunnen we nu met een gerust hart constateren dat dat aan het gebeuren is. In de woorden van Philippe De Jaeger, een van de Vlaamse deelnemers:

Wat een wielerland is Vlaanderen toch ! Op weg naar de tweede deelnemersbijeenkomst van Ven24cancer lijkt het wel alsof half Oudenaarde zich in een wielerpakje heeft gehesen. Even later komt aan het Ronde van Vlaanderen Centrum zelfs een heus wielerpeloton aan, compleet met bezemwagen en motards. Ik herken Emiel, op wiens duozit ik in april dit jaar een helse en vooral natte Gent-Wevelgem als seingever heb mogen meemaken; een schitterende ervaring. We starten de vergadering onder begeleiding van tromgeroffel en trompetgeschal, maar de fanfare die zich naast ons terras heeft opgesteld heeft gelukkig andere bedoelingen en marcheert de stad in. De Ven24cancer situatie ziet er ronduit goed uit : het is vandaag niet alleen warm en zonovergoten; er zijn ook heel wat nieuwe deelnemers aanwezig en het enthousiasme van de heren organisatoren is ook deze keer niet te temperen.  De trein is nu echt wel vertrokken : T-shirts, wielerkledij, logies, sponsoring, affiches, … het ziet er allemaal prachtig uit. Hoewel we al met een mooie groep deelnemers zijn, hoop ik toch stilletjes dat de campagne, die nu voluit van start gaat, nog een boomeffect heeft. Met alle huidige links op verschillende relevante internetsites en andere publiciteit moet dit kunnen lukken. Plots lijkt september ongelooflijk dichtbij ! Ben nu al benieuwd naar de volgende afspraak in augustus.

Het was weer een hele mooie bijeenkomst. 18 mensen, ieder met een eigen motivatie om mee te doen aan dit evenement. Vaak heel persoonlijke en indringende verhalen, waarbij de rillingen letterlijk over je rug lopen. Het is zeer indrukwekkend. En het geeft meteen ook heel veel energie om samen onze grenzen te verleggen in de strijd tegen kanker. Kanker moet en zal een chronische ziekte worden. En daar is veel onderzoek en dus geld voor nodig. En wij zullen daar een bijdrage aan leveren.

Opgeven is geen optie!

De volgende bijeenkomst is op zaterdag 1 augustus 2009 om 10 uur, wederom in het Centrum Ronde van Vlaanderen in Oudenaarde.

groep_reduced

boudewijn en peter_reduced

cornel en paul

philippe en leo_reduced

peter laura jeroen_reduced

peter angelique laura_reduced

philippe_reduced

fietsen en banners_reduced

Advertenties