Walter van Impe

walter-van-impe-245x332Samen met mijn lieve vrouw Marie-Jeanne rustig genieten van een mooie oude dag was één van mijn levensdromen. Deze zal nooit meer werkelijkheid worden. In 2006 verloor zij de strijd tegen kanker, een vreselijke ziekte die langzaam haar lichaam sloopte. In januari 2005 stortte plots onze wereld in.

Ook toen reeds was opgeven geen optie. Haar sterke hoop op beterschap, haar moed en haar wilskracht sterken mij nu nog elke dag en de dankbaarheid aan de mooie herinneringen begeleidt me elke dag in de keuzes die ik nu moet maken.

Als postuum eerbetoon aan mijn vrouw en als engagement voor mensen met kanker nam ik in 2007 en 2008 deel aan Alpe d’HuZes. Dit jaar ga ik voor de Belgische reus in de Provence en zal ik op 9-9-9 vier beklimmingen doen van de Mont Ventoux. Dit is een fameuze uitdaging die echter in het niets verzinkt bij de moeilijke en oneerlijke strijd die zoveel mensen leveren wanneer het noodlot toeslaat.

Advertenties

4 Reacties

 1. Peter Kapitein, ambasadeur van Alpe dHuZes, heeft Non- Hodgkin kanker overleefd en heeft ruim 4 jaar lang gestreden tegen deze rotziekte.
  Kankerpatiënten gaan ook dood. Naast al het goede nieuws (50% overleeft, nadat de diagnose gesteld is) is er natuurlijk ook gewoon doffe ellende en verdriet. Er overlijden in Nederland 115 mensen per dag. Dat zijn er 800 per week en 41.000 per jaar. Daar wordt je niet vrolijk van, maar het motiveert wel.
  Met prachtige mensen hebben we besloten, dat dit gaat veranderen en kanker chronisch wordt. Dat is een droom. En de kracht van Ven 2-4 Cancer, Alpe d’HuZes/Inspire2Live ligt hem nu juist in het feit dat wij na het ontwaken meteen aan de slag gaan. Dromen werkelijkheid laten worden. Daar gaat het om, om daadkracht!
  Sponsoring is makkelijker dan 4 x de Mount Ventoux of 6,7,8 x de Alpe dHuez beklimmen.

  Super Walter, dat jij je onmacht in daadkracht omzet…heel veel suc6 op 9-9-09. xxx Laura

 2. Hallo Walter,

  Ik wil je voor volgende week heel veel succes wensen als je vier keer de Mont Ventoux gaat beklimmen. Helaas kan ik er zelf niet bij zijn, maar in gedachten geef ik je onderweg wel af en toe een duwtje….

  Veel succes en geniet er van!

  Lieve groetjes, Esther

 3. Walter wij wensen u van harte heel veel succes voor uw uitdaging van morgen 9/9/9 en met een goeie supputer langs de kant zal dat zeker lukken
  Veel liefs en tot later
  Micheline en Raf

 4. Dag Walter,

  We zijn op dit moment aan het duimen voor jou.
  Hop hop hop, Walter naar de top!

  Groetjes,

  Driesbeth

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s