Philippe DeJaeger

philippedejaegerHallo, Ik ben Philippe.  Eigenlijk van geboorte afkomstig uit de Vlaamse polderklei rond Eeklo (net onder Zeeland trouwens) maar intussen gedomicilieerd in en verknocht aan de Vlaamse Ardennen.  Pittig detail : het is hier ook poldergrond, en de kwaliteit van de klei is dezelfde. In mijn straat woont ook ene Peter Van Peteghem (jawel, die van 3 x)

Ik heb niet direct een kant en klare reden om mij in te zetten tegen kankerbestrijding.  Mijn ouders zijn weliswaar beide op jonge leeftijd gestorven, maar ik zal nooit weten of de geneesmiddelen van de toekomst hen hadden kunnen redden.  Niettemin is de strijd tegen deze vreselijke ziekte zo belangrijk, dat ik geen seconde twijfel om mee te doen.

Je zou het van buitenuit niet zeggen, maar ik vind van mezelf dat mijn persoonlijkheid tamelijk complex is.  Er zijn namelijk weinig dingen die ik niet graag doe.  Ik doe eigenlijk alles graag, behalve twee dingen. Ten eerste kuis ik niet graag mijn garage. De architect van de vorige eigenaar van onze woning heeft namelijk het geniale idee gehad om de vloer van de garage naar het midden toe te laten zakken, om het water te verzamelen. Alleen heeft hij daarna vergeten om er ook een afvoerputje bij te laten steken. Ik sta me dus elke keer het pleuris te dweilen. Ten tweede heb ik een hartstochtelijke hekel aan kleren kopen. Meestal maak ik vooraf een lijstje, en lijkt mijn doorgang in de betreffende kleerwinkel op een soort Blitzkrieg. Ik pas omzeggens geen enkel kledingstuk, met gekende resultaten. Ooit had ik in mijn scheervlucht doorheen de winkel een sportbroekje gekocht, zonder passen uiteraard. Het bleek bij thuiskomst te klein te zijn. Ik schonk het aan mijn neefje van 8 jaar. Hij kon er ook niet in.

Maar al de rest doe ik dus graag. Merkwaardig is wel dat veel van mijn hobbies met een V beginnen. Dus ook vietsen.  Op 9/9/09 vietsen we die berg op. Maar enkele weken ervoor gaan we met het gezin twee weken op vakantie naar Nice. Trainen op de Promenade des Anglais. Als dat maar goed afloopt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s