Peter Terstappen

peter-terstappen-246x183Ik ben Peter Terstappen uit Zwolle, Nederland. Ik ben altijd een groot wielerfan geweest en heb zelf ook wedstrijden gereden. Door werk en gezin werd dat minder en beperkte ik me tot recreatief fietsen. In Nederland hebben we geen echte bergen, enkel een paar stevige uit de kluiten gewassen heuvels. De rest is meer te vergelijken met (soms venijnige) molshopen.

De heroiek van klimmen en dalen zoals in de Tour boeiden me enorm. Daarom trokken de bergen mij altijd. Zo ook op onze vakantie in 2006 in Larnas, aan de westelijke kant van de Rhone. Bij helder weer lag daar in de verte de witte top van de Mont Ventoux. Na een eerste verkenning per auto werd die met 39×24 als kleinste versnelling genomen. En dat met de beperkingen van 2 hernia’s. Het viel niet mee. Maar de klimmicrobe had me stevig te pakken, daarom in 2007 opnieuw naar de voet van de Ventoux, naar Vaison la Romaine. Van daaruit in de 3 weken dat we er waren zo’n 15 keer omhoog, ook van de kant van Sault en Bedoin. Ook een poging om 3x op een dag te realiseren. Dat lukte helaas niet helemaal, na 2 ½ beklimming was de pijp leeg en kon ik die aan Maarten geven, kon ik me geen cinglé du Mont Ventoux noemen.

In 2008 4x de Alpe d’Huez op voor Alpe ‘d HuZes en moeten ervaren dat de benen niet wilden wat de geest in gedachten had. Na een rugoperatie op 26 februari 2009 was de permanente pijn verdwenen en een deel van de kracht in het rechter been weer terug. Opnieuw de Alpe beklommen, nu 6x op een dag.

Door mijn betrokkenheid bij de formele aspecten van Alpe d’HuZes werd ik ook meegezogen, heb ik me laten meezuigen, in Ven2-4Cancer en hoop op 9 september met onze Belgische wielervrienden een extra financiële ondersteuning te geven aan de Vlaamse Liga tegen Kanker. Voor de mensen die met die ziekte worden geconfronteerd is er geen weg terug, is opgeven geen optie..

Ik zie die strijd om mij heen, bij buurman Wim met een ongeneeslijke hersentumor, bij mijn zwager Willem waar een deel van de long is weggenomen omdat er kanker woekerde, bij oom Frans en tante An met hun kanker in de ingewanden. Ieder strijd op zijn manier, maar het is nog te vaak een ongelijke strijd. Ik wil mij bij die strijd op mijn manier graag aansluiten en mijn uiterste best doen om hun strijd te helpen verlichten. En ook de saamhorigheid ervaren van de andere renners die hetzelfde doel nastreven.

Ik hoop dat mijn inzet door sponsoren wordt gevolgd om het onderzoek verder te stimuleren, de wind van de Ventoux ons in de rug waait en veel vaart geeft in het bereiken van ons doel..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s