Het was fantastisch!

Team-en-organisatie-800x531Beste allemaal,

Één dag terug in Nederland ben ik met mijn hoofd nog bij de fantastische week die we samen hebben beleefd op en bij de Mont Ventoux. Een week die niet in woorden te vatten is. Gelukkig hebben we ook heel veel foto’s.

De belofte van Ven2-4Cancer begon voor mij op 23 augustus 2008. Toen is in de bestuursvergadering van het Nederlandse Alpe d’HuZes de ambitie uitgesproken om vanuit België een soortgelijk evenement te organiseren op de Mont Ventoux. Ruim een jaar later was het dan zover.

laatste-fietsers-800x531Het decor was prachtig. De majestueuze berg heeft er in de stralende zon de hele week prachtig bij gelegen en de Mistral die zich zaterdag nog even liet voelen hield zich de rest van de week gelukkig koest.

Ik heb heel veel mooie mensen ontmoet in de afgelopen week. Fietsers die hun eigen grenzen op een ongekende manier verlegd hebben. En vrijwilligers die onvermoeibaar en met heel veel liefde de fietsers hebben ondersteund, de doorkomsten van de renners hebben geregistreerd, water hebben uitgedeeld, de logistiek hebben geregeld of een BBQ hebben georganiseerd. En iedereen die hele indrukwekkende en ontroerende verhalen deelt over wat ons beweegt om aan Ven2-4Cancer mee te doen.

Conrad-passage-Monume-1024x

Het hoogtepunt kwam op woensdag 9 september. Wat prachtig om 77 kanjers ’s ochtends om 9 over 6 het donker in te zien rijden richting de top van de kale berg. En nog mooier om dezelfde renners later op de top binnen te halen, voor de eerste, tweede, derde en soms een vierde keer. Er zijn nieuwe vriendschappen gesmeed tussen renners die elkaar toevallig tegen kwamen tijdens een klim en elkaar omhoog hielpen. Kijk maar eens naar de reacties op de deelnemerspagina’s van de individuele deelnemers en teams.

Klaas-Veenbaas-531x800Met elkaar hebben we nu al €68.795 opgehaald. Een prachtige tussenstand, al bijna het dubbele van de €500 euro per deelnemer die we ons ten doel hadden gesteld. En de teller loopt ondertussen verder. Pas eind 2009 maken we de definitieve stand op voor de officiële overhandiging aan de Vlaamse Liga tegen Kanker. Dus laat het geld de komende maanden verder binnenstromen!

En dan zien we elkaar weer bij Ven2-4Cancer 2010. Met nog meer deelnemers, nog meer vrijwilligers en nog meer geld voor Kom op tegen Kanker. Ik heb al veel reacties ontvangen van deelnemers en vrijwilligers die volgend jaar zeker weer meedoen. En veel creatieve ideeën om er een nog mooier evenement van te maken en nog meer geld binnen te halen voor het goede doel.

Laatste-4e-klim-531x800

En tot die tijd houden we het vast, dat gevoel dat je samen de grootste uitdaging aankan! Hartelijk dank aan alle deelnemers, vrijwilligers en organisatoren. Jullie enthousiasme en onvermoeibare inzet heeft gezorgd voor een fantastische belevenis.

We gaan een databank aanleggen van foto’s en verslagen van het evenement. En er zijn plannen om een reünie te organiseren. Dus houd de site in de gaten, en laat weten wat je wilt inbrengen!

Met hartelijke groet,

Jeroen van Lierop
Voorzitter Ven2-4Cancer 2009

(Met dank aan Gert-Jan voor de prachtige foto’s! Klik erop voor een uitvergroting)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s